Posted on Leave a comment

Att flytta – själv eller med flytthjälp? 

Processen att flytta från ett hem till ett annat är nästan alltid ett stort och energikrävande projekt. Det kräver planering av en mängd olika delar och detaljer, logistik som fungerar och tidsramar som behöver hållas. Många väljer professionell flytthjälp medan andra vill sköta allt själv. Här ska vi titta lite mer på de olika alternativen, och deras för- och nackdelar. 

 

Sköt flytten själv 

Mångas första tanke när det kommer till att flytta, är att göra det på egen hand. Dra ihop ett gäng vänner som hjälper till att bära, hyra en mindre lastbil och frakta över hela bohaget till det nya hemmet, där förhoppningsvis samma eller andra vänner också kan hjälpa till att bära. Till detta kommer även flyttstädningen som du behöver hinna med. Det här alternativet; att sköta flytten själv, innebär att du har full kontroll på varje steg i processen, men också att du får lägga väldigt mycket tid och energi på planering, packning, bärande och körande. Det positiva är att du sparar pengar eftersom du inte betalar någon annan att göra grovjobbet, vilket kan vara bra om du har en tajt ekonomi. Det kan dock bli stressigt och du kan inte garantera att dina vänner har möjlighet att hjälpa dig.

 

Anlita flyttfirma 

Att anlita professionell flytthjälp och hitta flyttfirma är alternativet till att sköta flytten själv. De flesta firmor erbjuder hjälp med både packning, flyttstädning, transport och uppackning av ditt bohag, vilket underlättar enormt för dig. Beroende på hur mycket du anlitar dem för, kan du spara väldigt mycket tid och energi, och du slipper mycket av stressen som kommer med en flytt. Det negativa med det här alternativet är att det kostar en hel del pengar. Dock kan du använda RUT-avdraget vilket mildrar det hela en del, men ja faktum är att det inte är helt billigt ändå. Är du förutseende kan du lägga undan pengar i förväg så du har budgeten klar när du väl måste flytta, för det är ofta värt varenda krona att anlita en flyttfirma. Flytten kommer bli oerhört smidig för dig då du inte behöver ansvara för mer än det du själv väljer att göra, och hela ditt bohag kommer fram utan problem. Du behöver inte bära en enda låda. 

 

Vår konklusion 

De allra flesta som har provat att anlita flyttfirmor upptäcker hur smidigt det är och försöker välja detta igen om de behöver flytta fler gånger. Du sparar onekligen pengar om du väljer att genomföra flytten själv, men har du lagt upp ett sparande för just den här typen av utgift så kommer du inte ens märka av det i dina finanser när du väl ska betala flyttfirman. Det innebär att vårt råd är att ha framförhållning ekonomiskt och välja flyttfirma framför att försöka ordna allt själv. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.