Posted on

Jesper ger några tips för dig som skall flytta

Jesper är expert på att flytta då han driver en etablerad flyttfirma, vi har intervjuat honom för att få hans bästa tips inför en flytt.

Hej Jesper! Kul att du vill vara med på den här intervjun! Jag tänkte att vi börjar i rätt ände och vill fråga om du har något tips om hur man bäst förbereder sig för en flytt?

Hej och tack för att jag får vara med, nöjet är helt på min sida. Ja jag har en massa tips och vi får se om jag kommer ihåg att få med allt här.

Det första jag kommer att tänka på är att man bör relativt tidigt bestämma sig för om man skall flytta på egen hand eller med hjälp av en flyttfirma. Även om jag själv driver flyttfirma råder jag inte alla att anlita en sådan. Man bör första räkna på stockholm flyttfirmor på om man faktiskt har råd att anlita någon. Bor man i en mindre lägenhet kan det räcka med några kompisar och en skåpbil.

Bor man i en stor villa och inte har tid att flytta då är det smart att anlita en flyttfirma.

stockholm flyttaAtt förbereda sig inför flytten är inte raketforskning direkt, något jag själv alltid gör är att sortera och slänga ut saker jag inte längre vill ha i god tid innan flytten. Då blir det mindre att bära med sig till det nya boendet och det är alltid skönt att rensa tycker jag, har man dessutom anlitat stockholm flyttfirmor så blir det mindre för dem att bära runt på vilket kommer synas på prislappen.

På vår flyttfirma brukar vi rekommendera att kunden kommer och hämtar flyttkartonger ett par veckor till en månad innan det är dags att flytta. Det kan vara skönt att ha god tid på sig att packa ner i kartongerna och göra det noggrant. Skulle kunden inte alls vilja göra det heller så erbjuder vi faktiskt även nerpackning från stockholm flyttfirmor. Det är inte alla flyttfirmor som gör men vi tycker det är en juste tillvalstjänst för dem som är riktigt upptagna.

Har man bestämt sig för att anlita en flyttfirma finns det några små saker att tänka på. Man bör granska firman man tänker anlita rätt så väl eftersom det finns många skumma aktörer inom branschen. De billiga firmorna som helst av allt vill ha kontant betalning är något man bör hålla sig borta från. Det verkar som en bra deal tills något händer, gubbarna är oförsiktiga med godset och det går sönder, du får ingen ersättning och det kommer fram att de inte ens hade någon försäkring av flyttfirma-arbetspartner.se. Skulle en flyttfirma begära kontant betalning kan man anta att de jobbar svart.

På vår firma tar vi oftast betalt med kreditkort efter flytten har avslutats, så gör de flesta seriösa flyttfirmorna. Andra accepterade sätt att ta betalt är via faktura eller bankbetalning. Vi tar aldrig eller väldigt sällan betalt kontant om kunden verkligen insisterar på det.

För att hålla flyttfirman nöjd och för att flytten skall gå smidigt och bli så billig som möjligt är det absolut bäst om allt är packat och klart innan flyttdagen. Man kan inte stå och packa ner i kartonger när firman ringer på dörren. Då kommer det gå extra tid och det kommer att synas på prislappen. Desto fler flyttgubbar man bokat och desto större flytten är desto dyrare blir det. Dessutom kommer flyttfirman inte vara särskilt glad över företeelsen. De har oftast flera flyttar bokade samma dag och arbetar efter ett schema. Skulle det bli en försening orsakad av kunden kan detta i vissa fall tolkas som ett kontraktsbrott och firman har då rätt att dra sig ur dealen med viss betalning.