Posted on

Så går det till – Från offert till nytt badrum

Funderar du på att renovera badrummet? Så här går de till om du anlitar ett företag.

  1. Kontakt

Om du har erfarenhet av ett byggföretag som genomfört badrumsrenovering hos er förut är chansen stor att du kontaktar samma företag igen. Tryggheten om att man blir väl bemött och att resultatet blir bra är ofta en av de tyngsta faktorerna i val av företag. Finns ingen tidigare erfarenhet av något byggföretag kan flera olika företag kontaktas för offert och hembesök.

  1. Hembesök

När du kontaktar ett byggföretag och ber om offert på din badrumsrenovering kommer de boka in ett datum då de kommer till dig för att titta på badrummet. Det är nämligen ett måste för att hantverkarna ska kunna uppskatta arbetstiden. Exempel på faktorer som är avgörande för priset är badrummets storlek, val av kakel och tidigare byggnation. I vissa fall kan det till och med vara svårt att ge ett exakt pris innan väggarna rivits och man ser om reglerna också behöver bytas.

  1. Offert

De företag som tittat på badrummet kan nu lämna in offert på din planerade badrumsrenovering malmö. På offerten ska det då framgå hur stor kostnaden kommer att bli men även hur stor del som beräknas dras av i ROT-avdraget. Som kund behöver du därför kontrollera (om du är osäker) att du har ROT-avdrag kvar att dra av.

  1. Planering och påbörjan av projekt

Du beslutar dig för vilket företag som ska få renovera badrummet och skriver ett avtal med dem. I avtalet ska det exempelvis framgå när din badrumsrenovering ska påbörjas och förväntas bli klar.

Fundera över om du vill bo hemma eller inte under själva renoveringen. Har du bara ett badrum och dusch får du räkna med att duscha någon annanstans under själva renoveringsperioden. Toaletten kan visserligen användas under nästan alla renoveringsdagar men det kan ändå kännas jobbigt att behöva störa hantverkarna i deras arbete.

  1. Kontroll och intyg

När badrummet är klart ska en kontroll ske tillsammans med projektledaren för din renovering. Du ska vara helt nöjd med renoveringen och du ska få ett våtrumsintyg. Det är ett intyg som säger vad för slags material som används i renoveringen samt hur arbetet genomförts. På detta sätt kan du visa upp för kommande köpare av bostaden att denna badrumsrenovering skett enligt branschreglerna. Visa alltid upp detta intyg för den mäklare som säljer bostaden. Att kunna bevisa att en renovering skett enligt branschregler kan vara en punkt som höjer värdet.