Posted on Leave a comment

Bestämma vilken flytthjälp du ska ha 

Att avgöra vad för slags flytthjälp du ska ta in inför en långdistansflytt kan vara ett klurigt beslut. Det kan nämligen vara svårt att beräkna tidsförbrukning och vilka kostnader du behöver räkna med på egen hand. Även om de flesta kan räkna ut att det blir dyrare att anlita en flyttfirma än att flytta själv, kan det vara svårt att bestämma om det är värt det. All hjälp man får av en professionell flyttfirma och all tid man sparar är inte att förglömma utan viktiga saker att ta med i beräkningen. Ställ dig följande frågor för att enklare kunna ta ett beslut vad för slags flytthjälp du behöver. 

  • Hur stort bohag har du? Hur många flyttlådor är det totalt? 
  • Ska köksinredning eller möbler monteras ned? 
  • Har du tunga och otympliga möbler som ska flyttas, exempelvis kassaskåp eller piano? 
  • Är du bekant med körsträckan sedan tidigare eller helt främmande inför den? 
  • När ska du flytta? Innebär det körning i eventuell halka? Mörker? Är du bekväm med detta? 
  • Har du barn eller husdjur som kan komplicera flytten och behöver inkluderas i planeringen? 

Efter du besvarat frågorna 

Efter du svarat på frågorna i lugn och ro  med flyttfirma stockholm har du troligtvis skapat dig en hyffsat bra uppfattning kring din flytt och vad den kräver. Om du överväger att flytta på egen hand är det viktigt att kolla upp om du har familj eller vänner som är villiga att hjälpa dig under flyttdagen. Du vill knappast stå själv då och behöva kånka på alla tunga flyttlådor och möbler på egen hand. Om du har ett gäng hurtiga vänner som gladeligen hjälper dig att flytta är detta självklart grundläggande för att det ens ska vara ett alternativ att välja. Tänk på att en långdistansflytt kan vara otroligt tidskrävande. Du och alla som medverkar under flytten behöver troligtvis spendera minimum en heldag med flytten. Om du ska flytta en riktigt lång sträcka kanske ni till och med behöver övernatta längs vägen, alternativt åka flera vändor. 

Tänk på körkortsbehörighet 

En viktig sak att ta med i beräkningen när du beslutar vilken flytthjälp eller magasinering med flyttfirma du vill ha är körkortsbehörighet. Om du planerar att köra tungt släp behöver du exempelvis antingen ett utökat B-körkort eller ett BE-körkort. Och detta är ett krav som åtminstone någon som hjälper till med flytten måste uppfylla, förutsatt att du inte anlitar en flyttfirma. Ett annat alternativ kan vara att köra med några stycken lätta släp, vilket potentiellt kan bli dyrare men möjliggör för flera att köra. Lätt släp kan man köra med vanligt B-körkort vilket i sin tur innebär att alla som hjälper till under flytten med ett vanligt körkort kan köra släp om det behövs. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.