Posted on

Balsamera både kropp och själ

Glöm inte att varva ner ibland. Det finns många sätt att gå ner i varv på, och det kan även vara ytterst personligt hur vi kopplar av. Vissa mediterar, andra tränar medan en annan målar tavlor. Eller så gör du kanske alla tre alternativ. Att fixa hemmaspa eller att åka på spa kan också vara ett sätt att slappna av på.

Hud terapeut – en lisa för själen

För många innebär ansiktsbehandlingar, helkroppsbehandlingar och massage fullständig avslappning. När en hud terapeut packar in din kropp i varm lera, eller masserar dig över hela kroppen blir varenda muskel alldeles varm och mjuk. När kroppen är så avslappnad är det lättare att släppa taget om alla tankarna som far omkring i huvudet.

Ansiktsbehandlingar och varma handdukar

När en hud terapeut ger dig en ansiktsbehandling av en hudterapeut göteborg blir du ofta omstoppad av härligt varma handdukar. Eftersom du ska ligga där en stund, är det lätt att bli lite frusen. Extra värmen som du får av handdukarna har en fantastiskt lugnande effekt. Det är inte helt ovanligt att folk somnar under en ansiktsbehandling.

Alla borde gå på massage

Oavsett om du åker iväg på en spa-helg, så borde du unna dig massage ibland. Många lider av spända axlar och nacke vilket kan leda till huvudvärk och irritation. Genom att gå på massage med jämna mellanrum löses spänningarna upp. Det är också viktigt att du gör avslappning och träning hemma, samt ser till att ha bra hållning för att spänningar inte ska komma tillbaka.

Olika typer av massage

Det finns ofta en del olika typer av massage att välja på. Klassisk massage för hela kroppen är väldigt avslappnande. Det finns även idrottsmassage som är en hårdare variant som går djupt ner i musklerna. Det finns också aroma-massage, massage för gravida och massage med heta stenar.

När du vill bli riktigt fin

Du kan få mycket mer än massage och inpackningar när du går till en hud terapeut. Ofta är de kunniga inom skönhet och kan göra naglar, lash lift, plocka ögonbryn och färga bryn och fransar. Genom att fixa fransarna sparar du mycket tid på morgonen, det piggar upp otroligt mycket och ingen mascara behövs. Det håller dessutom i flera veckor.

Välmående hud

Visst kan det vara trevligt att använda smink för att se lite finare och piggare ut. Men lägg hellre lite extra tid och pengar på huden än på smink. En hälsosam hud är vacker!