Posted on

Jämför priser innan du flyttar

Om du ska flytta finns det givetvis många saker att tänka på. Du har antagligen ett nytt, bättre boende att se fram emot, en ny stad eller något annat spännande. Det finns en hel del tråkiga saker som måste göras inför en flytt som handlar om att inte betala saker i onödan. Tack vare konkurrensen i Sverige har vi många plattformar och verktyg som jämför villkor och priser för olika tjänster.

Varför ska man jämföra?

Fördelarna med prisjämförelser är många, du får veta att du inte betalar för mycket för exempelvis den flyttfirma du anlitar. En jämförelsetjänst redovisar inte bara prisbilden utan också rekommendationer och hur likvärdiga tjänster skiljer sig åt i praktiken. Här är fyra olika tjänster du bör jämföra priser på innan du flyttar.

  • Hemförsäkring
  • Bolån
  • Flyttstäd
  • Flyttfirma

Hemförsäkring

När du flyttar måste du byta hemförsäkring vilket gör det till ett bra tillfälle att jämföra flera aktörer för en flyttfirma Göteborg. En jämförelsetjänst kommer kunna visa vilka moment i försäkringen som ingår hos olika försäkringsbolag, vilken självrisk du betalar vid en skada och i många fall även betyg på kundservice och skadehantering.

Bolån

För i tiden föddes de flesta in i en viss bank och sen behöll man den banken hela livet. Idag är det i princip ett måste att jämföra bolån innan du flyttar. Inte nog med att du kan få lägre ränta och spara pengar, det är skönt att vara förberedd inför mötet med din vanliga bank. Om du visar att fem andra banker vill ha dig som kund och erbjuder förmånliga villkor måste banken krypa och ge dig något ännu bättre.

Flyttstäd

Det finns myriader av städföretag på marknaden idag och det finns heller inget riktigt bra system för att kvalitetssäkra tjänsterna. Många väljer att ta det erbjudande som dyker upp som att den flyttfirma man valt samarbetar med en viss städfirma och ger rabatt på flyttstäd. Det kan vara en bra lösning men samtidigt skadar det inte att ta in ett par offerter och undersöka saken närmare.

Flyttfirma

En av de mest centrala tjänsterna när du ska flytta är givetvis att hyra in en flyttfirma. Även här finns det många aktörer, en del som erbjuder garantier, andra som skänker bort flyttkartongerna till dig och en tredje som har många rekommendationer på nätet. Jämför gärna flyttfirma genom att använda en jämförelsetjänst eller genom att ta in ett par offerter. En och annan flyttfirma kommer gärna förbi och tittar på ditt bohag innan de lämnar offert vilket kan kännas betryggande.